Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

GΟJI BERRY ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

Τα goji είναι μικρά κόκκινα μούρα στο μέγεθος της σταφίδας. Είναι τα φρούτα αναρριχητικών θάμνων που καλλιεργούνται ή φύονται σε άγρια μορφή σε απομακρυσμένες περιοχές του Θιβέτ και ορισμένες περιοχές της Κίνας. Τα goji ωριμάζουν στις αρχές του φθινοπώρου, συλλέγονται και αποξηραίνονται σε ψάθες με το τίναγμα των θάμνων, χωρίς να τα αγγίξει ανθρώπινο χέρι, γιατί στην νωπή μορφή τους οξειδώνονται και μαυρίζουν. Σήμερα θεωρείται το πιο θρεπτικό φρούτο του πλανήτη.
Τα Goji Βerries ή Wolf Berries είναι ίσως τα πιο πλούσια διατροφικά φρούτα του πλανήτη. Περιέχουν 18 είδη αμινοξέων (έξη φορές περισσότερα από τη γύρη των μελισσών) συμπεριλαμβανομένων και των 8 απαραίτητων αμινοξέων (όπως η ισολευκίνη και η τρυπτοφάνη).
Περιέχουν επίσης 21 ιχνοστοιχεία (τα κύρια των οποίων είναι ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός, το ασβέστιο, το γερμάνιο, το σελήνιο και ο φωσφόρος).Eίναι η πλουσιότερη πηγή καροτενοειδών, συμπεριλαμβανομένης και της βήτα-καροτένης (πιο πολύ βήτα-καροτένη από τα καρότα!), από όλες τις γνωστές τροφές και φυτά του πλανήτη!
Περιέχουν 500 φορές το ποσό της βιταμίνης C, σε αναλογία βάρους σεσχέση με τα πορτοκάλια!!! Περιέχουν επίσης βιταμίνες B1, B2, B6, καιβιταμίνη E.
Τα ώριμα φρούτα περιέχουν περίπου 11 mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια,βήτα στερόλη (έναν αντιφλεγμονώδη παράγοντα), λινολεϊκό οξύ (ένα λιπαρό οξύ), σεσκιτερπενοειδή (κυπερόνη και σολαβετιβόνη) τετρατερπενοειδή (ζεαξανθίνη - φυσαλίνη) και βηταϊνη (0.1%).περιέχουν πολυσακχαρίδες οι οποίοι ενισχύουν εκπληκτικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένας πολυσακχαρίδης που βρέθηκε σ’ αυτό το φρούτο είναι ένα πανίσχυρο εκκριταγωγό (μια ουσία δηλαδή που διεγείρει την
έκκριση της αναζωογονητικής αυξητικής ορμόνης του αδένα της υπόφυσης.
Τα Goji berries έχουν παραδοσιακά συσχετιστεί με τη μακροζωία, το σωματικό σθένος και τη σεξουαλική δύναμη. Σε αρκετές ομάδες μελέτης και έρευνας με ηλικιωμένους ανθρώπους που ο καρπός δινόταν μια φορά την ημέρα για 3 εβδομάδες, επιτεύχτηκαν πολλά ευεργετικά αποτελέσματα και στο 67% ασθενών οι λειτουργίες των Τ- λεμφοκυττάρων του ανοσοποιητικού τους τριπλασιάστηκαν σε ισχύ. Επιπροσθέτως, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλοι οι ασθενείς είχαν μια αύξηση της αισιοδοξίας και των πνευματικών τους δυνάμεων, το 95% των ασθενών κοιμόταν καλύτερα και το 35% των ασθενών ανέκτησαν πλήρως τη σεξουαλική τους λειτουργία. Τα Goji Βerries είναι μια τροφή της υψηλότερης τάξης.

Ιδιότητες-πλεονεκτήματα για την υγεία σας:

• Τα goji βοηθούν περισσότερο από κάθε άλλο προϊόν στην αντιγήρανση, ευεξία και την υγεία

• Βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην αύξηση της ενέργειας και στην μείωση της κόπωσης

• Τα goji μειώνουν την επίδραση των ελευθέρων ριζών στον ανθρώπινο οργανισμό

• Ελαττώνουν την όρεξη και την πολυφαγία

• Βοηθούν στην ταχύτερη ανάρρωση (ασθενών), αποκατάσταση (αθλητών)

• Ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και ελαττώνουν την ολική χοληστερόλη

• Ανακουφίζουν από πονοκεφάλους και ιλίγγους

• Βοηθούν στην αϋπνία και βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου

• Βελτιώνουν την όραση

• Βοηθούν στην ενδυνάμωση οστών και μυών

• Βοηθούν στην ενδυνάμωση του καρδιακού μυ

• Ενισχύουν την ηπατική λειτουργία

• Ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

• Ανακουφίζουν από την πρωινή ναυτία κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Τα goji αναφέρονται σαν θεραπευτικό βότανο σε αρχαία κινεζικά κείμενα. Ο μύθος λέει ότι ο Li Qing Yuen που έζησε 252 χρόνια τρεφόταν καθημερινά με goji. Αρκετές έρευνες που έχουν δημοσιευθεί σε κινεζικά περιοδικά (Journal of Chinese Herbal Medicine, China pharmacology and toxicity) συσχετίζουν την μακροζωία με την συχνή κατανάλωση goji.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου